Martha Broertjes
natuurgeneeskundig therapeut
line decor
  DE OPLEIDING  ::
line decor
 
 
 
 
OPLEIDING TOTAAL BALANS

TOTAAL BALANS is een methode die is ontwikkeld door Nora Wulff-Verwer en haar partner Hilko.

Nora geeft al zo’n 20 jaar les en voert al jarenlang een eigen praktijk in natuurgeneeskundige kinesiologie.
Veel van de methode is voortgekomen uit de praktijk en uit het  zoeken naar praktische oplossingenvoor de complexe problemen van mensen die al stad en land hebben afgelopen op zoek naar herstel. De methode is nog steeds in ontwikkeling en wordt derhalve steeds aangepast in jaarlijks terugkerende up-dates.

De opleiding tot Totaalbalans-therapeut duurt 3 jaar en meer informatie hierover kunt u vinden op de website   www.totaalbalans.nl  of via dit adres: Herenstraat 60a, 7776 AK Slagharen.

 

TOTAAL BALANS wat is dat?

TOTAAL BALANS is een methode om mensen energetisch in balans te brengen en zo bij te dragen aan een gezond en volwaardig leven. De methode is gebaseerd op de principes van de kinesiologie. Dit woord staat  voor de leer van de spieren en spierbewegingen en de basisprincipes worden door middel van Touch for Health cursussen overal in het land geleerd en gepraktiseerd.

Oorspronkelijk is kinesiologie een vinding van chiropractors ,die in de jaren ’50 van de vorige eeuw, ontdekten dat er een samenhang bestaat tussen spieren, spiergroepen, meridianen en organen.
Te hoge of te lage spierspanning kan aldus wijzen op een verstoring van de desbetreffende meridiaan of de daaraan gekoppelde organen.

De spierspanningstest van Totaal Balans berust op het feit dat als het lichaam in contact komt met een stof, het lichaam daarop reageert. (dit betekent dat er op deze stoffen een disbalans wordt gemeten).
Op dezelfde wijze worden ook chakra-disbalansen, emotionele blokkades, chemische verstoringen en voedingstekorten gevonden . Vergelijkbaar: ook electroden registreren dergelijke reacties.

Vanuit het Touch for Health systeem zijn verschillende andere methodes ontwikkeld die allemaal gebruik maken van deze vinding. Een van die methodes is TOTAAL BALANS

 

totaalbalans